Today Current Affairs !! 22 January 2020
Share

1. What is India’s GDP growth rate for the current fiscal, as estimated by the International Monetary Fund (IMF)?

A- 5.2 %

B- 5.0 %

C- 4.8 %

D- 4.6 %

Ans- C

2. Which Indian state has topped the production of vegetables in 2018-19, as per the recent data from the Ministry of Agriculture?

A–  Uttar Pradesh

B- West Bengal

C- Madhya Pradesh

D- Gujarat

Ans- B

3. Who was recently appointed as the new Managing Director of the State Bank of India (SBI)?

A-  Challa Sreenivasulu Setty

B- Rajnish Kumar

C- Atanu Kumar

D- DasSanjiv Chadha

Ans- A

4. What is the rank of India in the ‘Social Mobility Index’, recently released by the World Economic Forum?

A-  56

B- 66

C- 76

D- 86

Ans- C

5. Which organisation recently released the ‘Time to care’ report?

A-  World Bank

B- Asian Development Bank

C- NGO Oxfam

D- NGO Pratham

Ans- C

6. Who has been recently appointed as the President of Institute of Company Secretaries of India (ICSI)?

A-  Ashish Garg

B- Aditya Garg

C- Nagendra Rao

D- Narendra Rao

Ans- A

7. Which country is the largest recipient of Foreign Direct Investment (FDI) in 2019, according to the latest UNCTAD report?

A-  India

B- China

C- United States

D- Singapore

Ans- C

8. The UN World Tourism Organization recently released its ‘UNWTO World Tourism Barometer report’. Where is the head-quarters of UNWTO located?

A-  Paris

B- Madrid

C- Tokyo

D- New York

Ans- B

9. Who was recently appointed as the Managing Director and Chief Executive of Bank of Baroda?

A-  Challa Sreenivasulu Setty

B- Rajnish Kumar

C- Sanjiv Chadha

D- Atanu Kumar Das

Ans- C

10. Man Mohan Sood, who passed away recently, belonged to which field?

A-  Music

B- Sports

C- Literature

D- Politics

Ans- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *