Today Current Affairs| 22 April 2020
Share

1.Earth Day is observed every year on ________.

A- 19 April 

B- 21 April 

C- 22 April 

D- 20 April 

Ans-    C

2. Who has been appointed as the new secretary of President Ramnath Kovind ?

A- Rajesh Kumar 

B- Ajay Bhusan Pandey 

C- Vinay Dubey

D- Kapil Dev Tripathi 

Ans-    D

3. Which of the following country has recently cancelled bull running festivals due to the coronavirus pandemic?

A- Italy 

B- Spain 

C- Germany 

D- France 

Ans-    B

4. Which Bank has launched voice banking services for customers ?

A- Karnataka Bank 

B- ICICI Bank 

C- Union Bank of India 

D- Au Small Finance Bank 

Ans-    B

5. Which of the following country has suspended all immigration temporarily through an executive order?

A- UAE

B- Italy 

C- Canada 

D- United States 

Ans-    D

6. Which State started ‘E-Sanjivani’ – OPD’ ?

A- Himachal Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Uttarakhand 

D- Madhya Pradesh 

Ans-   A

7. Which of the following country’s parliament has prepared for virtual debates amid the COVID-19 lockdown?

A- Iran 

B- Italy 

C- Britain 

D- Australia 

Ans-    C

8. Which of the following state government has launched the third edition of ”Sujalam Sufalam Jal Sanchay Abhiyan”?

A- Gujarat 

B- Maharashtra 

C- Telangana 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    A

9. Which State Government has launched COVID-19 Yoddha Kalyan Yojana ?

A- Rajasthan 

B- Odisha 

C- Chhattisgarh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

10. Pune Municipal Corporation has launched a ________ application to track home quarantined citizens?

A- Saathi

B- Aarogya

C- Saiyam

D- Sehat

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *