Today Current Affairs | 21 May 2020
Share

1.What is the theme of World Metrology Day 2020 ?

A- Constant Evolution of the International system of units

B- Measurement for transport 

C- Global trade 

D- The International System of Units 

Ans-    C

2. Who was honored with the 2019 Alexander Dale Rimple Award ?

A- Saurabh Lodha

B- Akshay Kumar 

C- Vinay Badhwar

D- Siddharth Varadarajan

Ans-   C

3. World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development is observed every year on ________.

A- 18 May

B- 19 May

C- 20 May

D- 21 May

Ans-    D

4. China announced how much $ WHO  aid ?

A- 1 Bn$

B- 4 Bn$

C- 3 Bn$

D- 2 Bn$

Ans-   D

5. Cabinet has approved the extension of Pradhan Mantri Vaya Vandana Yojana up to _________.

A- 31st March 2022

B- 31st March 2023

C- 31st March 2024

D- 31st March 2025

Ans-    B

6. Which of the following state government has launched a ‘Startup Fund’ to encourage youth for entrepreneurship?

A- Uttar Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Karnataka 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    A

7. Which UT Corona is free ?

A- Jammu 

B- Ladak

C- Puducherry 

D- Chandigarh 

Ans-   B

8. The women of Rural Livelihood Mission have started Didi Vehicle Service for rural women for safe delivery in which of the following districts of Madhya Pradesh?

A- Bhopal 

B- Indore 

C- Jhabua

D- Gwalior

Ans-    C

9. The Centre has launched a scheme for 100% solarization of Konark Sun Temple. Konark Sun Temple is in _________.

A- Karnataka 

B- Chhattisgarh 

C- Odisha 

D- Andhra Pradesh 

Ans-   C

10. Which of the following company has tied up with Bajaj Allianz General Insurance for digital motor cover?

A- Flipkart 

B- Myntra

C- PhonePe 

D- Paytm 

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *