Today Current Affairs | 21 June 2020
Share

1.First International Day of Yoga was observed in the year ________.

A- 2014

B- 2015

C- 2016

D- 2017

Ans-    B

2. Who won the reputed peace prize of Germany ?

A- Ratan Lal

B- Amartya Sen

C- Shibha Shekhar

D- Javed Akhtar

Ans-    B

3. World Hydrography Day is observed every year on ________.

A- 19 June

B- 20 June

C- 21 June

D- 22 June

Ans-    C

4. Who launched the Offline e-KYC service ?

A- TATA AIA Life Insurance 

B- Max Life Insurance 

C- India First Life Insurance 

D- ICICI Home Finance 

Ans-    A

5. World Music Day is observed every year on ________.

A- 18 June

B- 19 Juen

C- 20 June

D- 21 June

Ans-    D

6. Recently, Scientists have finally resolved the mystery behind the 66-million-year-old fossil egg found in Seymour Island. Seymour Island is in ________.

A- Antarctica 

B- Indonesia 

C- Peru 

D- Madagascar 

Ans-    A

7. Which Country will give India 200Mn Euro to fight Corona and Amfan Cyclone ?

A- Ireland 

B- Greece 

C- Germany 

D- France 

Ans-    D

8. Which of the following countries has offered tariff exemption for 97% of exports from Bangladesh?

A- China 

B- India 

C- Pakistan 

D- Japan 

Ans-    A

9. According to a recent report, Mukesh Ambani is ranked as the _______ richest person in the world.

A- 14th

B- 11th

C- 9th

D- 8th

Ans-    C

10. Which of the following organisations has partnered with Atal Innovation Mission (AIM), NITI Aayog to proactively support the flagship mission’s innovation and entrepreneurship initiatives across the country?

A- NTPC Limited 

B- Oil India Limited 

C- Oil & Natural Gas Corporation 

D- Indian Oil Corporation 

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *