Today Current Affairs || 21 July 2020
Share

1.The Ministry of Defence (MoD) has signed a contract with which of the following companies for procurement of Mine Plough (MP) for Tank T-90 S/SK?

A- Reliance Industries 

B- Bharat Earth Movers Limited 

C- Bharat Forge

D- Tata Group 

Ans-     B

2. Who has won the Hungarian Grand Prix 2020

A- Volteri Bottas

B- Max Version 

C- Louis Hamilton 

D- None of These 

Ans-    C

3. In July 2020, Indian naval ships conduct Passage Exercise (PASSEX) with which of the following country?

A- USA

B- UAE

C- Australia 

D- Oman

Ans-    A

4. Which Country launched its first MARS mission HOPE

A- UAE

B- Saudi Arab

C- Israel 

D- Bahrin

Ans-    A

5. Who among the following has launched the ‘Manodarpan’  initiative to support students for their mental health and well-being?

A- Prakash Javadekar 

B- Ramesh Pokhriyal 

C- Nitin Gadkari 

D- None of These 

Ans-     B

6. Recently, Union Minister Harsimrat Kaur Badal virtually inaugurates Zoram Mega Food Park in __________.

A- Assam 

B- Telangana 

C- Mizoram 

D- Gujarat 

Ans-    C

7. Which State Government has launched the ‘New Employment Umbrella’ Scheme 

A- Madhya Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- Chhattisgarh 

D- Uttarakhand 

Ans-    B

8. India’s first public EV Charging Plaza has been inaugurated in _________.

A- New Delhi 

B- Chennai 

C- Mumbai 

D- Ahmedabad 

Ans-    A

9. Which of the following state/ UT has started ‘Mukhya Mantri Ghar Ghar Ration Yojana’?

A- Odisha 

B- Bihar 

C- Madhya Pradesh 

D- New Delhi 

Ans-    D

10. Recently, Bijay Mohanty passed away. He was a/an ______.

A- Footballer 

B- Journalist 

C- Painter 

D- Actor 

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *