Today Current Affairs !! 21 January 2020
Share

1. Which famous International Tennis tournament is held in the month of January, every year?

A-  US Open

B- Australian Open

C- French Open

D- Wimbledon

Ans- B

2. Which state recently organized the world’s longest awareness human-chain for more than 18000 km?

A-  Uttar Pradesh

B- Bihar

C- Odisha

D- West Bengal

Ans- B

3. Which Indian city has been adjudged as the ‘World’s most dynamic city’, as per the JLL City Momentum Index, 2020?

A-  Mumbai

B- Bengaluru

C- Kolkata

D- Hyderabad

Ans- D

4. Which country recently test-fired a nuclear-capable ballistic missile, named ‘K-4’, which can be launched from submarine?

A-  China

B- Russia

C- India

D- Israel

Ans- C

5. Recently, 146 Irrawady dolphins were recently spotted in Chilika lake. Where is the Chilka lake situated?

A- Himachal Pradesh

B- Odisha

C- Jammu & Kashmir

D- Uttarakhand

Ans- B

6. Which state is to set up a committee to suggest measures to improve forest tourism?

A- Madhya Pradesh

B- Maharashtra

C- Karnataka

D- Kerala

Ans- B

7. The Union Home Minister Amit Shah is to launch POL NET 2.0 platform. What is POLNET 2.0 associated with?

A-  Political campaign

B- Political Network Service

C- Police Network Service

D- Police complaint registration

Ans- C

8. What is the name of the exhibition of the Indian electrical industry, recently inaugurated by the Union Minister of Heavy Industries & Public Enterprises?

A- ELECASE

B- ELECRAMA

C- ELECTRON

D- ELECTRIC 2.0

Ans- B

9. Name the female actor who won the ‘Outstanding Performance by a Female Actor in a motion picture’ award in the Screen Actors Guild Awards?

A-  Renée Zellweger

B- Jennifer Aniston

C- Olivia Colman

D- Elisabeth Moss

Ans- A

10. Which state cabinet has recently approved the proposal for creating three capitals for the state?

A-  Maharashtra

B- Andhra Pradesh

C- Madhya Pradesh

D- Uttar Pradesh

Ans- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *