Today Current Affairs || 21 February 2020
Share

1.What is the highest income tax rate slab in India after Budget 2020-21 ?

A- 25%

B- 30%

C- 35%

D- 40%

Ans-   B

2.International Mother Language Day is observed every year on ________.

A- 18 February

B- 19 February

C- 20 February

D- 21 February

Ans-    D

3.India to switch to the world’s cleanest petrol, diesel from April 1. BS-VI has a sulphur content of ________ppm.

A- 10

B- 20

C- 50

D- 100

Ans-    A

4.Under the GST regime, E-Way bill is mandatory of the value of inter-state movement of goods is more than __ ?

A- Rs.250,000

B- Rs. 200,000

C- Rs. 100,000

D- Rs. 50,000

Ans-   D

5.The term “Operation Car Wash” that was making news recently, is related to which country ?

A- Argentina

B- Syria

C- Somalia

D- South Sudan

Ans-   C

6.Which of the following state governmnet has alocated 100 cr to develop ‘Nehru Baal Sanrakshan Kosh’ to prevent child labour and trafficking ?

A- Assam

B- Rajasthan

C- Maharashtra

D- Telangana

Ans-    B

7.Which of the following state government has recently organized a ‘Run for India Tea’ event ?

A- Assam

B- Goa

C- Tripura

D- Kerala

Ans-    C

8.The Far East Development Fund, which recently submitted an expression of interest (EoI) for the beleaguered Jet Airways, is based in which country ?

A- Russia

B- England

C- France

D- Germany

Ans-    A

9.Who among the following has won the won the ESPN’s Female Sportsperson of the Year award ?

A- Sakshi Malik

B- Koneru Humpy

C- Mithali Raj

D- P V Sindhu

Ans-    D

10.Who among the following has become the second Indian woman to win a gold medal at the Asian Wrestling Championships after Navjot Kaur ?

A- Babita Kumari

B- Divya Kakran

C- Geeta Phogat

D- Priyanka Phogat

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *