Today Current Affairs| 21 April 2020
Share

1.World Creativity and Innovation Day is observed every year on _______

A- 21 April 

B- 19 April 

C- 20 April 

D- 18 April 

Ans-    A

2. Who Formed ‘Team Mask Force’ to raise awareness against COVID-19 ?

A- Indian Army 

B- ICC

C- BCCI

D- Indian Naval Army 

Ans-    C

3. National Civil Services Day is observed every year on ________.

A- 18 April 

B- 19 April 

C- 20 April 

D- 21 April 

Ans-   D

4. Which State tied up With Google to build JIO Tag Community Kitchen ?

A- Maharashtra 

B- Rajasthan 

C- Madhya Pradesh 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    D

5. Which of the following state government will cover Anganwadi workers, assistants under Chief Minister COVID-19 Yoddha Kalyan Yojana?

A- Madhya Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Jharkhand 

D- Tamil Nadu 

Ans-   A

6. Which IIT developed ‘Wardbot’ for COVID-19 patients ?

A- IIT Bombay 

B- IIT Roper 

C- IIT Gandhinagar 

D- IIT Madras 

Ans-   B

7. Which of the following state government will provide free online medical consultation to sick people through e-sanjeevani-opd?

A- Haryana 

B- Assam 

C- Odisha 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    D

8. Recently, Biswanath Somadder has been appointed as the Chief Justice of _________.

A- Orissa High Court 

B- Assam High Court 

C- Meghalay High Court 

D- Bihar High Court 

Ans-    C

9. Who has been chaired by ASEAN for 2020 ?

A- Malaysia 

B- Thailand 

C- Vietnam 

D- Brunei

Ans-   C

10. Who among the following has recently won the F1 virtual Chinese Grand Prix?

A- Charles Leclerc 

B- Lance Stroll

C- Alexander Albon

D- Pierre Gasly

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *