Today Current Affairs !! 20 September 2019 !!
Share

Today Current Affairs!! Today GK

1. Who has become the first Indian wrestler to qualify for 2020 Tokyo  lympics?

  1. Sakshi Malik
  2. Pawan Kumar
  3. Babita Kumari
  4. Vinesh Phogat

Ans:- D

2. On which date, the 2019 edtion of World Bamboo Day (WBD) is celebrated?

  1. September 17
  2. September 20
  3. September 18
  4. September 19

Ans:- c

3. Who is the author of the book “The Cousins Thackeray: Uddhav, Raj and the Shadow of their Senas”?

  1. Amrita Mukherjee
  2. Dhaval Kulkarni
  3. Vani Kaush
  4. Shaili Chopra

Ans:- B

4. Which country has unveiled South Asia’s tallest tower?

  1. Myanmar
  2. Bangladesh
  3. India
  4. Sri Lanka

Ans- D

5. Which state government has launched Mukhya Mantri Seva Sankalp Helpline 1100? 

  1. Himachal Pradesh
  2. Andhra Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Arunachal Pradesh

Ans:- A

6. Who has become the first Defence Minister to fly LCA Tejas?
a) Amit Shah
b) Nirmala Sitharaman
c) Rajnath Singh 
d) Venkaiah Naidu

Ans:- C

7. Which of the following movie stars recently won Best Actress Award at IIFA Awards 2019?
a) Deepika Padukone 
b) Alia Bhatt
c) Katrina Kaif
d) Sara Ali Khan

Ans:- B

 8. Google Assistant is now available in how many Indian languages?
a) 10 
b) 9
c) 8
d) 12

Ans:- B

 9. Which state has announced to observe 2020 as an Artificial Intelligence Year?
a) Telangana
b) Madhya Pradesh
c) Bihar
d) Uttar Pradesh

Ans:- A

10. What is the name of young environmental activist who called for Global School strike for climate on 20 and 27 September?
a) Greta Thunberg
b) Elina Rodricks
c) Maria Williams
d) Noten Marcy

Ans:- A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *