Today Current affairs !! 20 October 2019
Share

Today current affairs !! Today GK

1. Who has been selected as the Director of finance at NTPC(National Thermal Power Corporation)?

  1. Anil Kumar Gautam
  2. AK Gupta
  3. Prakash Tiwari
  4. Gurdeep Singh

Ans:- A

2. Kalidash karmakar passed away at the age of 73. He was a well known ?

  1. Politician
  2. Painter
  3. Actor
  4. Economist

Ans|:- B

3. Which Indian State spent highest on urban development according to study by the CARE Ratings?

  1. Telangana
  2. Bihar
  3. Tamil nadu
  4. Uttar Pradesh

4. Which is the defence exercise of Andaman & Nicobar island that recently held at Port Blair?

  1. Mitra Shakti
  2. Force 19
  3. Danx19
  4. Sampriti

Ans:- c

5. Who has been elected as the chairman of Indian Bank Association for the fiscal 2019-20?

  1. SS Mallik arjuna Rao
  2. Rajmish kumar
  3. Rajesh Sharma
  4. Madhab Kalyan

Ans:- B

6. Which is the country’s most populated city according to the central Pollution Control Board’s AQI figure?

  1. Noida
  2. Indore
  3. Cochin
  4. Loni

Ans:- D

7. The unity of measurement of speed of computer is called as

  1. Clock Cycle
  2. Minutes
  3. Hertz
  4. Mill gauss  

Ans:- C

 

8.  How many agreements were signed between India and Philippines during President Ram Nath Kovind’s visit to Manila?
a. Six
b. Five
c. Four
d. Three

Ans:- C

9. Which of the following country will organise 91st Interpol General Assembly in 2022?
a. China
b. India
c. Nepal
d. Pakistan

Ans:-B

10. Who won the Asian Junior Boxing Championship that is held in UAE?

  1. India
  2. Myanmar
  3. Japan
  4. Uzbekistan

Ans:- D

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *