Today Current Affairs | 20 June 2020
Share

1.World Refugee Day is observed every year on _______.

A- 17 June

B- 18 June

C- 19 June

D- 20 June

Ans-    D

2. Who launched Affordable Housing Loan Scheme ‘Saral’ ?

A- ICICI Home Finance 

B- Airtel Payment Bank 

C- Indusland Bank 

D- Kotak Mahindra Bank 

Ans-    A

3. Which of the following Indian states observed the 19th Great June Uprising Day on 18th June?

A- Telangana 

B- Gujarat 

C- Assam 

D- Manipur 

Ans-    D

4. Which State has changed the name of its Agricultural production department ?

A- Andhra Pradesh 

B- Jammu and Kashmir 

C- West Bengal 

D- Uttarakhand 

Ans-    B

5. Recently, the government has launched _______ portal to Promote R&D in Mining, Mineral Sector.

A- SAGAR

B- SAARTHI

C- SATYABHAMA

D- SWAYAM

Ans-    C

6. Which State announced to Start COVID Care home ?

A- Mumbai 

B- Uttar Pradesh 

C- Chhattisgarh 

D- Odisha 

Ans-    D

7. Karnataka Bank has launched a health insurance policy to cover the uncertainties posed by the Covid-19 pandemic. Karnataka Bank is headquartered in _______.

A- Bangalore

B- Mangalore

C- Belgaum

D- Mysore

Ans-   B

8. Which of the following has become India’s first $150 billion company?

A- Reliance Industries Limited 

B- Tata Consultancy Service 

C- HDFC Bank 

D- Indian Oil Corporation 

Ans-   A

9. Who among the following will take charge as chairman of the National Institute of Public Finance and Policy (NIPFP)?

A- Urjit Patel 

B- Viral Acharya 

C- Raghuram Rajan

D- R Gandhi 

Ans-    A

10. In Which State/ UT all the major COVID-19 facility is being built in the World ?

A- Gujarat 

B- Uttarakhand 

C- Delhi 

D- Rajasthan 

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *