Today Current Affairs | 20 July 2020
Share

1.World Chess Day is observed every year on _______.

A- 18 July 

B- 19 July 

C- 20 July 

D- 21 July 

Ans-    C

2. India’s COVID-19 fatality rate fell below _______ for the first time.

A- 1.0%

B- 1.5%

C- 2.0%

D- 2.5%

Ans-    D

3. UAE launched its first space mission to Mars from which of the following country?

A- Japan 

B- Russia 

C- China 

D- France 

Ans-    A

4. Researchers have recently discovered sea cockroach species “Bathynomus raksasa” in _______.

A- Greenland 

B- Indonesia 

C- Japan 

D- Mexico 

Ans-    B

5. Mahakal temple is one of the 12 jyotirlingas of Lord Shiva which attracts lakhs of devotees every year. Mahakal temple is in ________.

A- Rajasthan 

B- Andhra Pradesh 

C- Uttarakhand 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

6. Which of the following state has recently launched ”Navin Rojgar Chhatri Yojana” for an all round development of the Scheduled Castes?

A- Uttar Pradesh 

B- Andhra Pradesh 

C- Odisha 

D- Bihar 

Ans-    A

7. Kaziranga National Park is recently in the news. It is in_______.

A- Assam 

B- Maharashtra 

C- Kerala 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    A

8. Recently, Andre Schurrle has announced his retirement. He was associated with which of the following sports?

A- Football 

B- Hockey 

C- Cricket 

D- Chess 

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *