Today Current Affairs || 20 April 2020
Share

1.United Nation Chinese Language Day is observed every year on ________.

A- 17 April 

B- 18 April 

C- 19 April 

D- 20 April 

Ans-    D

2. Which State has launched ‘CGHAAT Website’ to launch home delivery service ?

A- Chhatisgarh 

B- Madhya Pradesh 

C- Haryana 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    A

3. World liver day is observed every year on ________.

A- 17 April 

B- 18 April 

C- 19 April 

D- 20 April 

Ans-    C

4. SBI estimates India’s GDP growth rate for FY- 21 ?

A- 0%

B- 1.1%

C- 1.6%

D- 2%

Ans-    B

5. Recently, Researchers at the Indian Institute of Astrophysics (IIA) have discovered giant stars containing ________

A- Potassium 

B- Iridium 

C- Lithium 

D- Platinum 

Ans-    C

6. Recently, The Telangana has decided to extend lock down till _________.

A- 7 May

B- 9 May

C- 5 May

D- 11 May

Ans-    A

7. Who has become India’s top table Tennis player in ITTF ranking ?

A- G Sathian

B- Sharath Kamal

C- Manika Batra 

D- Manav Thakkar

Ans-    B

8. Which of the following state government has become the first state to geotag community kitchens?

A- Rajasthan 

B- Maharashtra 

C- Jharkhand 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    D

9. Recently, Gene Deitch passed away. He was a famous ________.

A- Actor 

B- Scientist 

C- Director 

D- Politician 

Ans-    C

10. Which of the following football club has been declared as the I-League champions after the season gets called off?

A- Bengaluru FC

B- Mohun Bagan 

C- Sporting Goa

D- Pune FC

Ans-    B

 
 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *