Today Current Affairs !! 19 September 2019 !!
Share

   Today Current Affairs!! Today GK     

 1. Which Indian documentary has been nominated for the Oscars?
a) Roar of the Lion 
b) Lady Tiger
c) Wild Karnataka
d) Moti Bagh

Ans:- D

2. ISRO has signed MoU with which organization to procure critical technologies for Human Space Mission?
a) CIA
b) RAW
c) DRDO
d) IAF

Ans:- C

3. Which nation’s lawmakers have urged President Trump to reinstate India’s preferred trade status?
a) US
b) UK 
c) Canada
d) Germany

Ans:- A

4. Solomon Islands has ended its political relations recently with which country?
a) Indonesia
b) Taiwan
c) Laos
d) Cambodia

Ans:- B

5. Who has become the first Indian wrestler to qualify for 2020 Tokyo Olympics?

  1. Sakshi Malik
  2. Pawan Kumar
  3. Babita Kumari
  4. Vinesh Phogat

Ans:- D

6. On which date, the 2019 edtion of World Bamboo Day (WBD) is celebrated?

  1. September 17
  2. September 20
  3. September 18
  4. September 19

Ans:- C

7. Who is the director of Indian documentary film “Moti Bagh”, which is nominated for 2019 Oscars?

  1. Sanjay Kak
  2. Ashvin Kumar
  3. Nirmal Chander
  4. Aarti Srivastav

Ans :- C

8. Who among the following receive the 11th International Hrant Dink Award?

  1. Jayanti Chauhan
  2. Angnes Kharshing
  3. Khyati Singh
  4. Anamika Gupta

Ans:- B

9. Who won the best actress award at Indian International Film Festival of Boston ?

  1. Shabana Azami
  2. Sanya Malhotra
  3. Neena Gupta
  4. Amrita Singh

Ans :- C

10. Which of the following become the second US State to ban flavored e-cigarettes?

  1. California
  2. New York
  3. Florida
  4. New Jersey

Ans:-B

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *