Today Current Affairs | 19 May 2020
Share

1.Recently, a total of 41 people have died from Lassa fever in Nigeria. Lassa fever is mainly transmitted to humans when they come in contact with the saliva, urine and excreta of _________.

A- Bats

B- Dog

C- Rats

D- Pig

Ans-    C

2. Which State Government Started the Stage Footwear initiative ?

A- Madhya Pradesh 

B- Odisha 

C- Andhra Pradesh 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    A

3. ‘Hanko’ is a personal seal generally made from wood or plastic, for authorising official documents. The process of ‘Hanko’ is practiced mainly in _________.

A- China 

B- Japan 

C- Russia 

D- South Korea 

Ans-    B

4. In Which City a company has designed robots to do logo screening ?

A- Gandhinagar 

B- Pune 

C- Indore 

D- Jaipur 

Ans-    D

5. Who among the following chaired the National Crisis Management Committee meeting discussing the preparedness and requirements for Super Cyclone?

A- Arvind Panagariya

B- Nripendra Misra

C- Rajiv Gauba

D- Amitabh Kant

Ans-    C

6. Which of the following state governments has launched the Charan Paduka initiative for migrant labourers?

A- Bihar 

B- Rajasthan 

C- Uttar Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

7. Which State will launch sensor-based monitoring system for Rural drinking Water Under the Water Life Mission ?

A- Delhi 

B- Rajasthan 

C- Gujarat 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    C

8. Which of the following banks has launched India’s First Zero-Contact, Video KYC Savings Account?

A- Kotak Mahindra Bank 

B- Dena Bank 

C- Axis Bank 

D- ICICI Bank 

Ans-    A

9. Which of the following banks has launched a gold loan business vertical to ease liquidity?

A- Dena Bank 

B- Axis Bank 

C- Bank of Baroda

D- Canara Bank 

Ans-    D

10. Who among the following led the ICC committee that recommended a ban on saliva due to COVID-19 pandemic?

A- Ricky Ponting 

B- Anil Kumble

C- Sourav Ganguly 

D- Brian Lara

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *