Today Current Affairs | 19 June 2020
Share

1.International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict is observed every year on _________.

A- 16 June

B- 17 June

C- 18 June

D- 19 June

Ans-    D

2. Which State decided to celebrate Mask Day on 18 June ?

A- Rajasthan 

B- Uttar Pradesh 

C- Karnataka 

D- Gujarat 

Ans-    C

3. Recently, Elbasy Nursultan Nazarbayev has been tested positive for COVID-19. He is the president of ________.

A- Tajikistan 

B- Kazakhstan 

C- Azerbaijan 

D- Armenia 

Ans-    B

4. Where will the Central Government Start the “Garib Kalyan Rojgar Abhiyan” to increase employment opportunities ?

A- Rajasthan 

B- Uttar Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Bihar 

Ans-    D

5. PM Modi paid tribute to Acharya Mahapragya on his birth centenary. Acharya Mahapragya was _______.

A- Jain Saint 

B- Buddhist Monk

C- Head Of Somnath Temple 

D- None of These 

Ans-    A

6. Who has Written the novel “klara & the Sun” ?

A- Dinkar Patel 

B- Megha Majumdar

C- JK Rowling 

D- Kazuo Ishiguro 

Ans-   D

7. Recently, Dedicated Freight Corridor Corporation of India (DFCCIL) has decided to terminate the contract to install signalling system and telecommunications work with _______.

A- USA

B- Nepal 

C- China 

D- Russia 

Ans-    C

8. Recently, Prime Minister Narendra Modi announced the auction of _______ coal blocks?

A- 14

B- 27

C- 33

D- 41

Ans-    D

10. BritBritish Petroleum’s (BP) India is Planning to set up a global business Service centre in ___ ?

A- New Delhi 

B- Hyderabad 

C- Pune 

D- Agra 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *