Today Current Affairs || 19 February 2020
Share

1. What is the name of the storm which hit the United Kingdom in February 2020 ?

A- Habine

B- Dennis

C- Kyar

D- Ciara

Ans-  B

2. Ashraf Ghani has secured 2nd term as President of ________.

A- Iraq

B- Turkey

C- Uzbekistan

D- Afghanistan

Ans-    D

3. Which city plays host to the ‘3rd Global Ministerial Conference on Road Safety’ ?

A- Stockholm

B- Oslo

C- Helsinki

D- Warsaw

Ans-   A

4. Which Taxi-hailing start-up recently integrated with the Himmat application of Delhi Police ?

A- Ola

B- Uber

C- Didi

D- Lyft

Ans-   B

5. The first Bird-ringing station of the country with support of a state government, is to be built in which state/ UT ?

A- Jharkhand

B- Odisha

C- Bihar

D- Uttar Pradesh

Ans-   C

6. The Union Government has decided to rename the Institute for Defence Studies and Analyses, IDSA after ________.

A- K. Gujral

B- Manohar Parrikar

C- P.V. Narasimha Rao

D- Morarji Desai

Ans-   B

7. Who among the following has won gold medal in 87-kg Greco Roman category in Asian Wrestling Championships ?

A- Sunil Kumar

B- Sushil Kumar

C- Pawan Kumar

D- Yogeshwar Dutt

Ans-   A

8. Recently, Mickey Wright passed away. She was related to which of the following sports ?

A- Football

B- Hockey

C- Golf

D- Chess

Ans-   C

9. Which of the following country’s Football Federation has recently received the “Grassroots Charter Bronze Level” membership of the Asian Football Confederation (AFC) ?

A- Sri Lanka

B- Bangladesh

C- India

D- Nepal

Ans-   C

10. Who was recently named as the nominee for the proposed Delimitation Commission for Jammu and Kashmir ?

A- Sushil Chandra

B- Sunil Arora

C- Om Prakash Rawat

D- A K Jyoti

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *