Today Current Affairs || 19 April 2020
Share

1.Which of the following space agency is planning to launch a ‘Demo-2’ mission with two astronauts on board to the International Space Station?

A- JAXA

B- NASA

C- CNES

D- None of These 

Ans-   B

2. According to a report, Which is the most favorable Country for digital functioning ?

A- India 

B- Britain 

C- America 

D- China 

Ans-    A

3. Recently, Air India has announced the opening of bookings for select Domestic flights for travel from _______.

A- 15th May

B- 18th May

C- 4th May

D- 30th March 

Ans-    C

4. BSNL has launched a Payment platform in association with which bank ?

A- HDFC Bank 

B- SBI

C- Karnataka Bank 

D- Union Bank of India 

Ans-   B

5. Who among the following has recently launched the National List of Intangible Cultural Heritage (ICH) of India?

A- Smriti Irani

B- Prakash Javadekar 

C- Narendra Singh Tomar

D- Prahlad Singh Patel 

Ans-    D

6. Which of the following state government has developed a Chatbot with Facebook to answer queries on COVID-19?

A- Punjab 

B- Maharashtra 

C- Rajasthan 

D- Telangana 

Ans-    A

7. Which State Government set a record under  PM Garib Kalyan Yojana ?

A- Kerala 

B- Rajasthan 

C- Madhya Pradesh 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    D

8. Which of the following organisation has launched ‘Team Mask Force’ to spread awareness about wearing masks in public places?

A- Reserve Bank of India 

B- Board of Control for Cricket In India 

C- Life Insurance Cor

D- None of These 

Ans-    B

9. Which State has developed a low cost COVID-19 diagnostic kit ‘Chitra Gene LAMP- N’ ?

A- Manipur 

B- Kerala 

C- Andhra Pradesh 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    B

10. Recently, Saharai Oram passed away. He was a/an _______

A- Journalist 

B- Cricketer 

C- Politician 

D- Painter 

Ans-   C

 
 
 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *