Today Current Affairs!! 18 September 2019
Share

 Today Current !! GK Today 

1. Who among is following issued the following statement-“PoK is a part of India”?
a) S Jaishankar
b) Amit Shah
c) Rajnath Singh 
d) Narendra Modi

Ans:- a

2. Who celebrated his 69th birthday on September 17, 2019?
a) Narendra Modi
b) Sonia Gandhi 
c) Rahul Gandhi
d) Manmohan Singh

Ans:-A

3. Which missile was launched recently by DRDO from Su-30 MKI fighter jet?
a) NAG
b) Astra
c) Exocet
d) Dhanush

Ans:-B

4. Who has been appointed as the Press Secretary to President Ram Nath Kovind?
a) Ajay Singh
b) Ravish Kumar
c) Rajat Sharma
d) Ashok Malik

 Ans:- A

5. Who among the following has become India’s first female military diplomat? 
a) Wing Commander Pragya Singh
b) Wing Commander Jyoti Chhabra
c) Wing Commander Anjali Singh
d) Wing Commander Sunanda Chauhan

Ans:- C

6. Which  noted personality has been conferred the Dr Kalam Smriti International Excellence Award 2019?

  1. Shashi Tharoor
  2. Narendra Modi
  3. Aung San
  4. Suu KyiSheikh

Ans:-D

7. What  is the theme of the 38th Sharjah International Book Fair (SIBF -2019)?

  1. Share a Story
  2. Read the World
  3. Open Books, Open Minds
  4. Reading, it’s

Ans:-C

8. Kodiakkarai Wild Life sanctuary, sometimes seen in news, is situated in which state?

  1. Karnataka
  2. Tamil Nadu
  3. Odisha
  4. Kerala

Ans:-B

9. Who has become the India’s first female military diplomat?

  1.  Nikita Singh
  2. Abha Dawesar
  3. Mridula Koshy
  4. Anjali Singh

Ans:- D

10. Who has been  sworn in as the first Lokayukta of Andhra Pradesh?

  1. Lakshman Reddy
  2. Ajeya Kallam
  3. Dwaraka Tirumala
  4. RaoMalladi Vishnu

Ans:-A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *