Today Current Affairs || 18 March 2020
Share

1.Ordnance Factory Board foundation day is observed every year on ________.

A- 17 March

B- 18 March

C- 15 March

D- 16 March

Ans-    B

2. Chameli Devi Jain Award is an annual award presented to outstanding performers of which field ?

A- Sports

B- Social Service

C- Journalism

D- Politics

Ans-    C

3. In March 2020, the Supreme Court clears permanent commission for women in ________.

A- Army Aviation

B- President’s Bodyguard

C- Corps of Army Air Defence

D- Indian Navy

Ans-    D

4. Which state cabinet recently passed an ordinance which seeks to recover losses caused by damage to public property from rioters ?

A- Chhatisgarh

B- Gujarat

C- Maharashtra

D- Uttar Pradesh

Ans-   D

5. Who among the following has been appointed as the new Chief Electoral Officer of Jammu and Kashmir ?

A- Maneesh Das

B- Harshit Tiwari

C- Hirdesh Kumar

D- Purushottam Pandey

Ans-   C

6. Sahitya Akademi award winner Puthussery Ramachandran, who passed away recently, was a poet and scholar in which language ?

A- Malayalam

B- Kannada

C- Telugu

D- Tamil

Ans-    A

7. Which of the following grand slams, that was about to take place from 24th May to 7th June, has been postponed to September 2020 ?

A- US Open

B- French Open

C- Australian Open

D- Wimbledon

Ans-    B

8. In the video conference held between the leaders of SAARC member countries, which country proposed a “Covid-19 emergency fund” ?

A- Sri Lanka

B- India

C- Pakistan

D- Bangladesh

Ans-    B

9. Recently, Patil Puttappa passed away. He was a/an _______.

A- Painter

B- Footballer

C- Violinist

D- Journalist

Ans-    D

10. An important personality in Ambedkar’s historic conversion to Buddhism passed away recently. What is his name ?

A- H R Bhardwaj

B- Santu Mukherjee

C- Sadanand Fulzele

D- Potturi Venkateswar

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *