Today Current Affairs | 18 June 2020
Share

1.Sustainable Gastronomy Day is observed every year on ________.

A- 17 June

B- 18 June

C- 19 June

D- 16 June

Ans-    B

2. For the First Time India will send the three army armies for the victory day parade of Which Country ?

A- Russia 

B- USA

C- Britain 

D- Japan 

Ans-    A

3. India will send its Tri-Services Contingent to participate in the Victory Day parade of _______.

A- US

B- Japan 

C- France

D- Russia 

Ans-    D

4. Which State has become the most employable state Under MNREGA ?

A- Madhya Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Chhattisgarh 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    D

5. India has been elected as non-permanent member of UN Security Council for the _______ time.

A- 8th

B- 7th

C- 6th

D- 5th

Ans-   A

6. Recently, Satyendar Jain has been tested positive for COVID-19. He is the health minister of _________.

A- Maharashtra 

B- Goa

C- Andhra Pradesh 

D- Delhi 

Ans-    D

7. Which IIT has developed an AI based system to track Social distancing ?

A- IIT Madras 

B- IIT Guwahati 

C- IIT Kharagpur 

D- IIT Roper 

Ans-    C

8. Which of the following bank has partnered with Maruti for flexible financing schemes?

A- Karur Vysya Bank

B- Lakshmi Vilas Bank 

C- Axis Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-    A

9. Which of the following countries will host the 4th Asian Youth Para Games?

A- India 

B- Bangladesh 

C- Bahrain 

D- Mongolia 

Ans-   C

10. Recently, IM Vijayan has been recommended for Padma Shri. He is associated with which of the following sports?

A- Football 

B- Cricket 

C- Hockey 

D- Banketabal 

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *