Today Current Affairs | 18 July 2020
Share

1.Nelson Mandela International Day is observed every year on _________ .

A- 17 July 

B- 18 July 

C- 19 July 

D- 16 July 

Ans-    B

2. Who Released a book Tangams tribe 

A- Pema Khandu

B- BD Mishra 

C- MV Naidu 

D- Amit Shah 

Ans-    A

3. India has been ranked at _______ place in the list of most-suitable locations for global manufacturing.

A- Fifth 

B- Fourth 

C- Third 

D- Second 

Ans-    C

4. Which IIT has Started a portable Hospital 

A- IIT Delhi 

B- IIT Kanpur 

C- IIT Bombay 

D- IIT Madras 

Ans-    D

5. Which of the following state governments has decided to convert waste generated in the state to electricity under an initiative titled ‘Waste to Energy’?

A- Karnataka 

B- Uttarakhand 

C- Kerala 

D- Tamil Nadu 

Ans-    B

6. Which of the following state has emerged as the country’s top investment destination in Q1/FY21?

A- Karnataka 

B- Andhra Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Tamil Nadu 

Ans-    D

7. NABARD has Started a Project of Rs 44 lakh in Which UT ?

A- Andaman- Nicobar 

B- Delhi 

C- Jammu and Kashmir 

D- Ladakh 

Ans-    A

8. Which of the following state government has included transgender community under Madhu Babu Pension Yojana?

A- Nagaland 

B- Bihar 

C- Madhya Pradesh 

D- Odisha 

Ans-    D

9. RBI has approved the reappointment of Shyam Srinivasan as MD & CEO of _______.

A- Axis Bank 

B- Federal Bank 

C- Yes Bank 

D- Indian Bank 

Ans-    B

10. Who among the following has been appointed as ambassador for Toronto International Film Festival?

A- Sharukh Khan

B- Salman Khan 

C- Priyanka Chopra 

D- Hrithik Roshan

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *