Today Current Affairs !! 18 January 2020
Share

1. Which major tech-company recently announced that it has planned to cut more than half of carbon emissions across its supply chain, by 2030?

A-  Google

B- Microsoft

C- Infosys

D- IBM

Ans- B

2. Recently, the toll-free number ‘8884333331’ for Missed Call Alert facility of users, was launched for which application?

A-  FASTags

B- BHIM

C- UMANG

D-NPS

Ans-A

3. The second Tejas Express, which was recently flagged off, connects Mumbai with which city?

A- Pune

B- Hyderabad

C- Ahmedabad

D- Nagpur

Ans- C

4. The ‘World Economic Situation and Prospects report’ is released by which organisation?

A-  World Bank

B- United Nations (UN)

C- International Monetary Fund (IMF)

D- Asian Development Bank (ADB)

Ans- B

5. The first edition of “Krishi Manthan” summit is being held in which state?

A-  Assam

B- Tamil Nadu

C- Andhra Pradesh

D- Gujarat

Ans- D

6. Who has been recently conferred with the 29th Saraswati Samman Award?

A- Vikram Seth

B- Mahabaleshwar Sail

C- Vasdev Mohi

D- Padma Sachdev

Ans- C

7. The Government of India and the Government of Assam has signed a Loan Agreement with which International Financial Organisation, to modernise Assams Passenger Ferry Sector?

A- Asian Development Bank

B- Asian Infrastructure Investment Bank

C- World Bank

D- New Development Bank

Ans- C

8. Which Indian satellite has been recently launched from French Guiana?

A-  RISAT 2B

B- GSAT 30

C- GSAT 7A

D- IRNSS 1H

Ans- B

9. Which country is to offer e-visa facility to Indian Tourists?

A-  Canada

B- South Africa

C- Kenya

D- Ireland

Ans- B

10. What is the name of the Biggest Airborne Exercise recently conducted by the Indian Army?

A-  Him Vijay

B- Dhruv Sakthi

C- Winged Raider

D- Yudh Abhiyas

Ans- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *