Today Current Affairs || 18 February 2020
Share

1. Which city plays host to ‘GulFood 2020’, the world’s largest annual food and beverage trade exhibition ?

A- Abu Dhabi

B- Dubai

C- Doha

D- Riyadh

Ans-   B

2. Which of the following state government has launched ‘’Yodhavu’’ mobile app to combat drug menace ?

A- Uttar Pradesh 

B- Punjab 

C- Tamil Nadu 

D- Kerala 

Ans-    D 

3. Which of the following company has got NCLAT’s approval to acquire Bhushan Power for Rs 19,700 cr ?

A- Tata Steel 

B- Reliance Steel 

C- JSW Steel 

D- Vedanta Limited 

Ans-   C

4. What is the current accounting year of the Reserve Bank of India (RBI) ?

A- July- June 

B- April- March 

C- January- December 

D- May- April 

Ans-    A 

5. Joshna Chinappa and Saurav Ghosal are associated with which sports ?

A- Badminton 

B- Tennis 

C- Squash

D- Table- Tennis 

Ans-    C

6. Moody’s Investors Service slashes India’s growth forecast to ________ for 2020.

A- 5.0%

B- 5.2%

C- 5.4%

D- 5.6%

Ans-   C

7. Which of the following Indian city is hosting Asian Wrestling Championship ?

A- Bhopal 

B- New Delhi 

C- Pune 

D- Chennai 

Ans-    B

8. As of 2020, which is the only Bollywood movie to win 13 Filmfare Awards ?

A- Uri : The Surgical Strike

B- Article 15

C- Saand Ki Aankh

D- Gully Boy

Ans-    D

9. Which of the following country will host the 2020 junior men’s Hockey World Cup ?

A- India 

B- Bangladesh 

C- Srilanka 

D- Nepal 

Ans-    A

10. ‘Appreciate and Commend’ is a scheme of which state, which aims to honour outstanding Police officers ?

A- Andhra Pradesh 

B- Odisha 

C- Punjab 

D- Rajasthan 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *