Today Current Affairs || 18 April 2020
Share

1.World Heritage Day is observed every year on ________.

A- 16 April 

B- 17 April 

C- 18 April 

D- 19 April 

Ans-    C

2. Who has been chosen as the mascot of 2022 Asian Para Games ?

A- Congcong

B- Feifei

C- Lianlian

D- Chenchen

Ans-   B

3. Indian Tricolour projected onto Matterhorn mountain to send a message of hope. Matterhorn mountain is in ________.

A- Switzerland 

B- Canada 

C- France 

D- Germany 

Ans-    A

4. Which Bank has launched a campaign called ‘Safety Grid’ ?

A- Bharati AXA Life Insurance 

B- Au Small Finance Bank 

C- HDFC Bank 

D- Karnataka Bank 

Ans-    C

5. Which of the following institute has designed ‘WardBot’ to deliver food, medicines to COVID-19 patients?

A- IIT Kharagpur 

B- IIT Delhi 

C- IIT Madras 

D- IIT Ropar 

Ans-    D

6. Which of the following became the first state in the country to carry out Rapid Testing for COVID-19?

A- Uttar Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Kerala 

D- Gujarat 

Ans-    B

7. According to a report, Which Country is Asia’s no.1 Sports tech has become a Country ?

A- India 

B- China 

C- Israel 

D- Japan 

Ans-    A

8. Which of the following state/UT governments has launched the ‘Assess Koro Na’ app for door-to-door survey in containment zones?

A- Andhra Pradesh 

B- Manipur 

C- Assam 

D- Delhi 

Ans-    D

9. How much has the RBI reduced the Reserve repo rate ?

A- 4.4%

B- 3%

C- 3.75%

D- 2.5%

Ans-  C

10. Which of the following company has completed the acquisition of Norton motorcycle  company for Rs 153 crore?

A- Hero MotoCorp

B- TVS Motor 

C- Bajaj Auto

D- Honda

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *