Today Current Affairs!! 17 September 2019
Share

Today Current Affairs !! Today Gk

1. Recently bhaikajirao jijaba Khatal Patil passed away. He was a/an _______?

  1. Actor
  2. Politician
  3. Doctor
  4. Judge

Ans:-B

2. Neermahal Jal Utsav is associated with which State?

  1. Tripura
  2. Punjab
  3. Haryana
  4. Uttar Pradesh

Ans:- A

3. In Badminton who clinched the Vietnam Open Super 100 title in September 2019?

  1. Sameer Verma
  2. Ajay Jayaram
  3. Sourabh Verma
  4. Lakshya Sen

Ans:- C

4. Which country clinched the Under-19 Asia Cup title in September 2019

  1. Sri Lanka
  2. Bangladesh
  3. Pakistan
  4. India

Ans:- D

5. When is the International Day of Democracy observed every year?

  1. 5 September
  2. 15 September
  3. 18 September
  4. 23 September

Ans:- B

6. Who was awarded with eminent Engineers Award in September 2019?

  1. Rajiv Jain
  2. Ashwani Lohani
  3. Sudhir  Bhargava
  4. Vinod Kumar Yadav

Ans:- D

7. Which country firm is supplying the Spice 2000 bombs to the Indian Air Force ?

  1. Israel
  2. Russia
  3. USA
  4. France

Ans:-A

8. In 2019, which country won its first FIBA World Cup since 2006?

  1. Poland
  2. Spain
  3. Osman
  4. Bangabandu

Ans:- B

9. Which state govt. has launched ‘Jan Soochna Portal’?

  1. Rajasthan
  2. Madhya Pradesh
  3. Odisha
  4. Bihar

Ans:- A

10. Where is the Headquarter of the Botanical Survey of India(BSI)?

  1. Pune
  2. Kolkata
  3. Delhi
  4. Chennai

Ans :- B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *