Today Current Affairs !! 17 October 2019
Share

Today Current Affairs!! Today GK

1. Who has been appointed as Secretary of Department of School Education and Literacy?

  1. K M Chandrasekhar
  2. Amit Khare
  3. Rajiv Gauba
  4. N R Pillai

Ans:- B

2. What is the theme of 2019 edition of World Food Day (WFD)?

  1. #FamilyFarming
  2. #ZeroHunger World
  3. #FeedingWorld
  4. #FoodPrices – from crisis to stabili

Ans:-B

3. Which bank has launched new fixed deposit scheme ‘FD Health’?

  1. SBI
  2. ICICI Bank
  3. HDFC
  4. Axis Bank

Ans:-B

4. Which IIT has inked pact with ExxonMobil to boost biofuel research?

  1. IIT Madras
  2. IIT Indore
  3. IIT Bombay
  4. IIT Kanpur

Ans:-A

5.Which state government has decided to organize India’s first training and performance programme of world famous KHON Ramlila?

  1. Rajasthan
  2. Uttapradesh
  3. Tamilnadu
  4. Chhattisgarh

Ans:-B

6.How many matches in international cricket Mithali Raj has won as Indian women team’s captain?
a. 100
b. 150
c. 200
d. 250

Ans:-A

7. What is the rank of India in Global Hunger Index 2019?
a. 94
b. 99
c. 102
d. 105

Ans:-C

8. How many PCOs to be established in the Kashmir region to improve phone connectivity in the area?
a. 40
b. 50
c. 60
d. 70

Ans:-B

9. Who has been recently selected as president of Indian Pharmaceutical Alliance?
a. Jatin Prasad
b. Vivek Tomar
c. Satish Reddy
d. Arjun Patel

Ans:-C

10. Who has been recently appointed as new law secretary?
a. Anoop Kumar Mendiratta
b. Abhijit Banerjee
c. Dev Patel Sahay
d. Vivek Goyal

Ans:-B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *