Today Current Affairs | 17 June 2020
Share

1.World Day to Combat Desertification and Drought is observed every year on _________.

A- 15 June

B- 16 June

C- 17 June

D- 18 June

Ans-    C

2. Operation Desert Chase was started by

A- Himachal Pradesh 

B- Haryana 

C- Punjab 

D- Rajasthan 

Ans-    D

3. Recently, Mukhammedkalyi Abylgaziev resigned from his post, He was serving as the Prime Minister of________.

A- Kyrgyzstan 

B- Uzbekistan 

C- Tajikistan 

D- Azerbaijan 

Ans-    A

4. Which Country launched its First nationwide gas trading platform named IGX ?

A- Iran 

B- Saudi Arab

C- Bahrain 

D- India 

Ans-    D

5. Which of the following countries topped IMD’s World Competitiveness Index?

A- Switzerland 

B- Singapore 

C- Norway 

D- Denmark 

Ans-    B

6. Neera is a nutrient-rich health drink obtained from _______.

A- Palm trees 

B- Mango trees 

C- Tea trees 

D- Coconut trees 

Ans-    A

7. In Which State was a 500 year old ancient temple Submerged in a river ?

A- Himachal Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- West Bengal 

D- Odisha 

Ans-    D

8. India became the world’s _______ largest recipient of the foreign direct investment in 2019 ?

A- Rajasthan 

B- Uttar Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Bihar 

Ans-    B

9. Which of the following state topped in providing employment to workers under Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme MGNREGA?

A- Uttarakhand 

B- Uttar Pradesh 

C- Assam 

D- Himachal Pradesh 

Ans-   A

10. Recently, Heera Singh Rana passed away. He was the folk singer of _______.

A- Journalist 

B- Actor 

C- Army Officer 

D- Cricketer 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *