Today current Affairs !! 16 September 2019
Share

ODISHA FREE JOB

 

 

1. Which state government has launched Mukhyamantri Dal Poshit Yojana?

  1. Uttarakhand
  2. Punjab
  3. Nagaland
  4. Manipur

Ans:- A

2. On which date, the National Hindi Divas (NHD) is celebrated in India?  

  1. September 16
  2. September 13
  3. September 14
  4. September 15

Ans:- C

3. Which Indian athlete has become the brand ambassador of PepsiCo’s sports drink brand Gatorade?

  1. Bajrang Punia
  2. Vinesh Phogat
  3. Hima Das
  4. Saurabh Chaudhary

Ans:- C

4. The 2020 FIFA U-17 Women’s World Cup is scheduled to be held in which country?

  1.  Sri Lanka
  2. South Africa
  3. West Indies
  4. India

Ans:- D

 

5. India and ____________ signed Contract for Modernisation of Radar and Missile Systems

  1. Russia
  2. Indonesia
  3. Iran
  4. Iraq

Ans:- A

 

6. President kovind address the Indian community in _________________

  1. Thailand
  2. Saudi Arabia
  3. Indonesia
  4. Japan

Ans: A

 

7. Where is the contract for modernization of Air Defence advanced Kashmir and radar Fregat MAE on P-15 of ships was signed between the Ministry of Defence and JSC Roseboro export land on 12th Sept 2019?

  1. Mumbai
  2. Odisha  
  3. Kolkata
  4. Delhi

Ans:-D

8. Which country has the world’s largest renewable energy enlargement program?

  1. India
  2. China
  3. Japan
  4. USA

Ans:- A

9. Which country won Track Asia Cup 2019?

  1. Nepal
  2. America
  3. India
  4. Myanmar

Ans:- C

10. Who won silver at ITTF Asian Junior and Cadet Championship?

  1. Suresh Kumar
  2. Dinesh Gupta
  3. Vikram Sharma
  4. Payas Jain

Ans:- D

11. How much did the Maharashtra CM allocated for the water supply scheme?

  1. Rs.1230 crore
  2. Rs.1000 crore
  3. Rs.1680 crore
  4. Rs.1450 crore

Ans:- C

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *