Today Current Affairs !! 16 October 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. The 10th National Cultural Festival is being held in which state?

  1. Rajasthan
  2. Himachal Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. Uttar Pradesh

Ans:-C

2.Simone Biles is associated to which sports?

  1. Wrestling
  2. Boxing
  3. Weightlifting
  4. Gymnastics

Ans:-D

3.Ex Vajra Prahar 2019 is the joint military exercise between India & which country?

a.United States

b.Japan

c.Germany

d.Sri Lanka

Ans:-A

4.Who has been conferred the National Kishore Kumar Samman for 2018-19?

  1. Waheeda Rehman
  2. Amitabh Bachchan
  3. Priyadarshan
  4. Shahrukh Khan

Ans:-C

5.On which date, the 2019 edition of International Day for Disaster Risk Reduction  (IDDR) is observed?

  1. October 14
  2. October 13
  3. October 12
  4. October11

Ans:-B

6.When International Rural Women Day is observed?
a. 12 October
b. 13 October
c. 14 October
d. 15 October

Ans:-D

7.What is the name of Indian Origin economics who recently declared a winner of Nobel Prize 2019 for economics?
a. Vishwajit Chatterjee
b. Abhijit Banerjee
c. SK Burman
d. Anil Joseph Mukharjee

Ans:-B

8.When World Standard Day is observed?
a. 14 October
b. 13 October
c. 12 October
d. 11 October

Ans:-A

9.The United States recently imposed sanctions on which country over its incursion into Syria?
a. Iraq
b. Iran
c. Turkey
d. Afghanistan

Ans:-C

10.Justice Arup Kumar Goswami was recently sworn-in as the Chief Justice of which High Court?
a. Sikkim High Court
b. Manipur High Court
c. Guwahati High Court
d. Chandigarh High Court

Ans:-a

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *