Today Current Affairs !! 16 November 2019
Share

1. Recently,l where was the workship titled DRDO-Academia interaction for Achieving Leadership in future Technologies held?

  1. Pune
  2. Delhi
  3. Hyderabad
  4. Kolkata

Ans:- B

2. with which country will India be conducting joint Tri services Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) Exercise name ‘TIGER TRIMPH’?

  1. Russia
  2. Japan
  3. USA
  4. China

Ans:- C

3. According to the Trace Bribery Matrix released in November 2019 which country has highest business bribery risk among South Asian Countries?

  1. Bangladesh
  2. India
  3. Bhutan
  4. Pakistan

Ans:- A

4. Recently, Vashihth Narayan Singh passed away. He was a/an _______.

  1. Actor
  2. Politician
  3. Mathematician
  4. Singer

Ans:- C

5. Who among the following was/were felicitated bu Union Sports Kiren Rijiju in New Delhi in November 2019?

  1. Praveen
  2. Yumnam Sanathoi Devi
  3. Poonam Khatri
  4. All are correct

Ans:- D

6. where was the 2nd summit of World Religious Leaders begun in November 2019?

  1. Georgia
  2. Azebaijan
  3. Armenai
  4. Maldova

Ans:- B

7. Who has honored with Guru Nanak Dev Ji Achier Award at Sultanpur Lodhi in November 2019?

  1. Anjali Bhagwat
  2. Dola Banerjee
  3. Anju Bobby George
  4. Avneet Sidhu

Ans:- D

8. Who was conferred with the ABLF Lifetime Achivement Award in Dubai UAE in November 2019?

  1. Dilip Shanghvi
  2. Pallonji
  3. Cyrus Poonawalla
  4. Gautam Adani

Ans:- c

9. Where did the Union Minister of MSME and Road Transport & Highway Nitin Gadkari inaugurate the Khadi Pavillion in November 2019?

  1. Pune
  2. Mumbai
  3. Kolkata
  4. New Delhi

Ans:- D

10. Recently the festival ‘Bali Yatra’ was inagurate in _______.

  1. Jharkhand
  2. Tamil Nadu
  3. Odisha
  4. Bihar

Ans:- C

11. Which country has become the first South Asian nation to bring match-fixing cases to the category of crime as its parliament passed a bill related to ‘prevention of Offence Related to Sports’?

  1. Inda
  2. Sri Lanka
  3. Bhutan
  4. Pakistan

Ans:- B

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *