Today Current Affairs | 16 May 2020
Share

1.On Which Day, International Family Day is Observed ?

A- 14 May

B- 15 May

C- 16 May

D- 17 May

Ans-    B

2. Which States Chief Minister launched Indias first hot air sealing M/C ?

A- Gujarat 

B- Delhi 

C- Madhya Pradesh 

D- Mizoram 

Ans-    A

3. Who NRAI nominated Rajiv Gandhi khel Ratan for 2020 ?

A- Anjum Mudgil

B- Jaspal Rana

C- Saurabh Chaudhary 

D- Abhishek Verma 

Ans-    A

4. Which is the First Country in Europe to become Corona Virus Free ?

A- Slovenia 

B- Slovakia 

C- Sweden 

D- Switzerland 

Ans-    A

5. Which State Government Started the ‘Matir Smristi’ scheme ?

A- Chhatisgarh 

B- Andhra Pradesh 

C- West Bengal 

D- Assam 

Ans-    C

6. Who Vice Admiral G.M. Hiranandani Memorial has been awarded With Rolling Trophy 2020 ?

A- Geeta Sen

B- Siddharth Varadrajan

C- Thangjaam dhabali Singh

D- Akshay Kumar 

Ans-    D

7. Who held the virtual conference meeting of foreign ministers of SCO members countries ?

A- India 

B- Russia 

C- China 

D- Japan 

Ans-    B

8. International Day of Light is Observed every Year on _____ ?

A- 14 May

B- 15 May

C- 16 May

D- 17 May

Ans-    C

9. National Dengue Day is Observed every year on ____ ?

A- 13 May

B- 14 May

C- 15 May

D- 16 May

Ans-    D

10. The Union Minister for Tribal Affairs launched the ‘GOAL’ Programme for Digital Skilling of Tribal Youth In Partnership with ____ ?

A- Google 

B- Facebook 

C- Samsung 

D- Apple 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *