Today Current Affairs | 16 June 2020
Share

1. International Day of Family Remittances is observed every year on _______.

A- 14 June

B- 15 June

C- 16 June

D- 17 June

Ans-    C

2. Which Bank has launched an overdraft facility named ‘Insta Flexicash’ ?

A- Indusland Bank 

B- ICICI Bank 

C- Kotak Mahindra Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-    B

3. Recently, Minister of State for Home Affairs G Kishan Reddy launched a robot named  ‘GermiBAN’ in _______.

A- Telangana 

B- Rajasthan 

C- Assam 

D- Maharashtra 

Ans-    A

4. Which State Government has launched the ‘Ghar Ghar Surveillance’ App ?

A- Maharashtra 

B- Madhya Pradesh 

C- Rajasthan 

D- Punjab 

Ans-    D

5. Which of the following banks has launched a new salary account for micro, small and medium enterprises named as Suraksha Salary account?

A- Airtel Payments Bank 

B- ICICI Bank 

C- HDFC Bank 

D- Paytm Payments Bank 

Ans-    A

7. Who has become the new director of IDBI Bank ?

A- Kaizad Bharucha

B- Brijendra Navneet

C- Anshuman Sharma 

D- Birupaksha Mishra

Ans-    C

8. Who among the following has won the QualityNZ Culinary Cup 2020?

A- Chef Kunal Kapur

B- Chef Angad Singh Rana

C- Chef Vikas Sharma 

D- Chef Ranveer Khanna

Ans-    B

9. Recently, Dinu Randive passed away. He was a famous ________.

A- Journalist 

B- Lyricist 

C- Actor 

D- Painter 

Ans-    A

10. Recently, Matt Poore passed away. He was associated with which of the following sports?

A- Boxing 

B- Football 

C- Cricket 

D- Badminton 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *