Today Current Affairs | 16 July 2020
Share

1.Under Guidance Note on Public Health Criteria, The World Health Organization has advised _________ tests per day per million population.

A- 140

B- 250

C- 320

D- 410

Ans-    A

2. Who has been appointed by ADB as Vice President ?

A- Nitin Menon

B- Zoya Khan

C- Brijendra Navneet

D- Ashok lavas

Ans-    D

3. After giving entrust capital procurement powers to the Armed Forces, the Armed Forces will get instant Capital Acquisition upto ________ to complete their emergent operational requirements.

A- Rs 100 Crores 

B- Rs 300 Crores 

C- Rs 500 Crores 

D- Rs 700 Crores 

Ans-    B

4. Government of Jharkhand links with Which Bank to Provide digital Payment solution to Transport Department ?

A- ICICI 

B- HDFC 

C- Yes Bank 

D- Karnataka Bank 

Ans-    B

5. India’s “first cable-stayed” Indian Railways bridge, Anji Khad bridge is being constructed in ________.

A- Assam 

B- Leh

C- Jammu and Kashmir 

D- Sikkim 

Ans-    C

6. Who among the following recently inaugurated a conference on Aerospace and Defence Manufacturing Technologies?

A- Amit Shah 

B- Rajnath Singh 

C- Nitin Gadkari

D- Shripad Yesso Naik

Ans-    D

7. Who organized  the digital Chaupal

A- RBI

B- SIDBI

C- NABARD 

D- SBI

Ans-     C

8. Recently, Mukesh Ambani became the 6th richest man in the world after surpassing ________.

A- Warren Buffett 

B- Larry Page

C- Bernard Arnault

D- Mark Zuckerberg 

Ans-    B

9. Recently, Elyes Fakhfakh has resigned as the Prime Minister of ________.

A- Tunisia 

B- Serbia 

C- Croatia 

D- Albania 

Ans-    A

10. Who among the following has been named as the brand ambassador of Indian news and information website SportsAdda?

A- Virat Kohli 

B- Ricky Ponting 

C- Brett Lee

D- Brain Lara

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *