Today Current Affairs || 16 April 2020
Share

1.Which of the following airlines have become the first airline to conduct on-site rapid COVID-19 tests for its passengers ?

A- Flydubai

B- Emirates 

C- Singapore Airlines 

D- Lufthansa 

Ans-    B

2. Which State has become the First State to Test Coronavirus pools ?

A- Kerala 

B- Madhya Pradesh 

C- Uttar Pradesh 

D- Manipur 

Ans-    C

3. The 44th session of the World Heritage Committee of UNESCO has been postponed. This session was scheduled to take place in ________.

A- China 

B- USA

C- France 

D- Italy 

Ans-    A

4. Who has developed ‘COVSACK’ kiosk to collect COVID-19 samples ?

A- IIT Bombay 

B- IISC Bhubaneswar 

C- CSIR

D- DRDO

Ans-    D

5. Recently, Air India flight carrying four tonnes of medical items arrived in Seychelles. What is the capital of Seychelles?

A- Maputo 

B- Victoria 

C- Windhoek

D- Morondava

Ans-    B

6. Which of the following country has recently dispatched a total of 650,000 antibody testing and RNA extraction kits to India?

A- China 

B- Japan 

C- Russia 

D- USA

Ans-    A

7. Which State Government launched an electronic version of the comic textbook ?

A- Delhi 

B- Rajasthan 

C- Manipur 

D- Tamil Nadu 

Ans-    C

8. Which of the following has become the first Life Insurance company to announce Additional Benefits Related to COVID-19?

A- Max Life Insurance 

B- HDFC Life 

C- ICICI Prudential 

D- Tata AIA Life Insurance 

Ans-    D

9. When was the First world Chagas disease day Celebrated ?

A- 13 April 

B- 14 April 

C- 15 April 

D- 16 April 

Ans-   B

10 Who among the following has been appointed as the Managing Director & Chief Executive Officer of CARE Ratings?

A- Mohit Prajapati

B- Ajay Mahajan

C- Som Prabhu

D- Anant Pandey

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *