Today Current Affairs | 15 May 2020
Share

1.What Position did India hold in the Released Global Energy Transition Index ?

A- 70

B- 72

C- 74

D- 76

Ans-    C

2. Who has been appointed as the new Director General of Indian Archaeology Survey (DG) ?

A- V Vidhavati

B- Bishwanath Somdar

C- Dipankar Dutt

D- Md Rafique

Ans-    A

3. Which State’s Thanjavur Neti Works and Arambavoor Wood Carving got GI tag ?

A- Tamil Nadu 

B- Telangana 

C- Kerala 

D- Karnataka 

Ans-    A

4. Which Government launched the ‘Hope Portal’ to help unemployed youth get Job opportunities ?

A- Rajasthan 

B- Chhattisgarh 

C- Uttar Pradesh 

D- Uttarakhand 

Ans-   D

5. Which Country developed the ‘I feel You’ bracelet ensure Social distancing ?

A- Sweden 

B- Italy 

C- Switzerland 

D- France 

Ans-    B

6. What song did ICCR release ?

A- #HumHaarNahinManenge

B- Team Mask Force 

C- United We Fight 

D- Pass the massage to kick out Coronavirus 

Ans-    C

7. Which Indian boxer was included in the Disciplinary Panel of NADA ?

A- Maricom

B- Shiva Thapa

C- Vijendra Singh

D- Akhil Kumar 

Ans-   D

8. Who has prepared spirulina groundnut chikki to increase immunity ?

A- CSIR

B- CII

C- Both A & B

D- CFTRI

Ans-    D

9. Jammu and Kashmir and Which State has prepared a plan to Provide Tubewell  connections to all rural areas by 2022 ?

A- Rajasthan 

B- Bihar 

C- Haryana 

D- Punjab 

Ans-    C

10. In Which Indian City was the breath Health Awareness program called “Pranavayu” started ?

A- Mumbai 

B- Bangluru

C- New Delhi 

D- Chennai 

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *