Today Current Affairs | 15 June 2020
Share

1.World Elder Abuse Awareness Day is observed every year on _______.

A- 14 June

B- 15 June

C- 13 June

D- 12 June

Ans-    B

2. Which Country will India launch the Lunar Polar Exploration Mission ?

A- USA

B- Russia 

C- Australia 

D- Japan 

Ans-    D

3. Central Institute of Medicinal and Aromatic Plants (CIMAP) is in ________.

A- Chennai 

B- Pune 

C- Lucknow 

D- Agra

Ans-    C

4. Which has become the First Organization in the manufacturing sector to be fully digital ?

A- BRO

B- NHAI

C- AAI

D- None of These 

Ans-    B

5. Which of the following state is observing Raja Parba festival?

A- Maharashtra 

B- Karnataka 

C- Odisha 

D- Rajasthan 

Ans-    C

6. Which of the following state police has launched the Spandan campaign to protect police personnel from depression,stress?

A- Chhatisgarh 

B- Haryana 

C- Telangana 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    A

7. Which City police Started STREE Program for Women ?

A- Chennai 

B- Lucknow 

C- Mumbai 

D- Hyderabad 

Ans-    D

8. Who among the following became the first observant sikh to graduate from the US Military Academy?

A- Shakti Singh

B- Anmol Narang

C- Akashdeep Gill

D- Manmohan Virk

Ans-    B

9. Who among the following has been appointed as the brand ambassador of Bihar Khadi by the state government?

A- Shweta Tripathi 

B- Pankaj Tripathi 

C- Manoj Bajpayee

D- Nawazuddin Siddiqui

Ans-    B

10. World Wind Day is observed every year on _________.

A- 12 June

B- 13 June

C- 14 June

D- 15 June

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *