Today Current Affairs !! 15 January 2020
Share

1. Which Indian monument has found place in the Shanghai Cooperation Organisation’s ‘8 Wonders of SCO’ list?

A-  Taj Mahal

B- Statue of Unity

C- Konark Sun Temple

D- Ajanta Caves

Ans- B

2. Who has recently been appointed as the new Director General of the Central Reserve Police Force (CRPF)?

A- Rajeev Rai Bhatnagar

B- A.P. Maheshwari

C- Vijay Kumar

D- Arvind Kumar

Ans- B

3. Which famous international money transfer company recently partnered with Ebixcash to expand its presence in Indian market?

A-  PayPal PayPal

B- MoneyGram

C- Western Union

D- Transfer Wise

Ans- B

4. Which is the first Indian airport to get Disabled Aircraft Recovery Equipment (DARE)?

A- Chattrapati Shivaji International Airport, Mumbai

B- Indira Gandhi International Airport, New Delhi

C- Kempegowda International Airport, Bengaluru

D- Cochin International Airport

Ans- C

5. Which company recently announced to offer guidance to 15 tech start-up companies from 5 Indian states?

A- Google

B- Microsoft

C- Amazon

D- Flipkart

Ans- B

6. On which date, ‘Armed Forces Veterans Day’ celebrated across India?

A-  January 10

B- January 12

C- January 13

D- January 14

Ans- D

7. Which badminton player recently won the Malaysian Masters 2020 title?

A-  Viktor Axelsen

B- Kento Momota

C- Sai Praneeth

D- Kidambi Srikanth

Ans- B

8. Who has recently been appointed as the fourth Deputy Governor of the Reserve Bank of India?

A-  U K Sinha

B- Ajay Tyagi

C- Michael Batra

D- Krishnamurthy Subramaniam

Ans- C

9. The Vice President of India is to inaugurate the Centre of Excellence for studies of which Indian language, in Nellore?

A-  Kannada

B- Telugu

C- Tamil

D- Malayalam

Ans-B

10. The communication satellite of ISRO, GSAT-30 is scheduled to launch aboard which vehicle?

A-  PSLV C 44

B- PSLV C 46

D- PSLV C 47

D- Ariane 5

Ans- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *