Today Current Affairs || 15 April 2020
Share

1.Recently, The Ministry of Tourism has launched a webinar series titled as ________.

A- BharatDarshan

B- MeraBharat

C- DekhoApnaDesh

D- IncredibleDesh

Ans-    C

2. Which Country will host Asian boxing in 2020 ?

A- India 

B- Japan 

C- China 

D- Srilanka 

Ans-    A

3. Recently, DRDO has developed a kiosk for COVID-19 sample collection named as ________.

A- COVTEST

B- DRDOKIT

C- COVKIT

D- COVSACK

Ans-   D

4. In Which State Bhogapuram International Airport will be built ?

A- Karnataka 

B- Kerala 

C- Tamil Nadu 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    D

5. _______ has partnered with CBSE to organise 1st-ever live fitness sessions for School students.

A- Mission Indhradhanush

B- Fit India 

C- Skill India 

D- Janani Suraksha Yojana 

Ans-    B

6. Which of the following state is using ‘COBOT-Robotics’ to serve food, medicine to COVID-19 patients ?

A- Assam 

B- Andhra Pradesh 

C- Jharkhand 

D- Telangana 

Ans-    C

7. Which of the following state government has launched the electronic format of comic textbooks for Class III, IV and V ?

A- Manipur 

B- Assam 

C- Telangana 

D- Kerala 

Ans-    A

8. Which IIT has created a digital Stethoscope ‘Ayusynk’ ?

A-  IIT Madras 

B- IIT Gandhinagar 

C- IIT Roorkee 

D- IIT Bombay 

Ans-    D

9. Which of the following state has become the first state to start pool testing of COVID-19 samples ?

A- Maharashtra 

B- Uttar Pradesh 

C- Kerala 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    B

10. Which of the following company has completed the acquisition of US-based Aleris Corp for $2.8-billion ?

A- Bharat Aluminum Company 
 
B- Tata Steel 
 
C- Hindalco
 
D- Jindal Steel 
 
Ans-    C
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *