Today Current Affairs || 15 & 16 March 2020
Share

1.World Consumer Rights Day is observed every year on ________

A- 11 March

B- 13 March

C- 15 March

D- 16 March

Ans-    C

2. Small island nation of Niue has been named as the World’s First _______.

A- Dark Sky Nation

B- Dark Sea Nation

C- Dark Soil Nation

D- Dark Beach Nation

Ans-    A

3. Which of the following state government has launched the ‘Chief Minister’s Akhannaba Sanaroising gi Tengbang (CMAST) scheme ?

A- Assam

B- West Bengal

C- Maharashtra

D- Sikkim

Ans-   D

4. Viktor Axelsen has won the men’s singles title at All England Open. He is from _______.

A- Japan

B- Denmark

C- Canada

D- Russia

Ans-    B

5. Which is the first Indian airline to partner with a Special Economic Zone (SEZ) for setting up warehousing facility ?

A- Vistara

B- IndiGo

C- Spicejet

D- Jet Airways

Ans-    C

6. The World Athletics Council imposed a USD 10 million fine on the Athletics Federation of which country, for doping scandals ?

A- USA

B- Russia

C- China

D- Australia

Ans-    B

7. What is the capital of Niue ?

A- Alofi

B- Apia

C- Nukunonu

D- Yaren

Ans-    A

8. India’s first culinary arts museum at WGSHA enters Limca Book of Records. Who among the following is the founder of this museum ?

A- Sanjeev Kapoor

B- Kunal Kapur

C- Ranveer Brar

D- Vikas Khanna

Ans-    D

9. National Mission for Clean Ganga (NMCG) recently organised a event to mark the conclusion of its flagship programme ‘Ganga Amantran Abhiyan’. Ganga Amantran Abhiyan started from ________.

A- Devprayag

B- Haridwar

C- Kanpur

D- Patna

Ans-    A

10. Recently, ”Ropax” ferry service was launched between Mumbai ________.

A- Amboli

B- Mandwa

C- Pune

D- Khandala

Ans-  B

11. The US Congress approved a resolution to restrain President Donald Trump from attacking which country ?

A- Sudan

B- Libya

C- Iran

D- Iraq

Ans-    C

12. Which Indian state is set to depute ‘Arogya Mitra’ at Primary health centres to inform people about government’s health-related schemes ?

A- Odisha

B- Bihar

C- Andhra Pradesh

D- Uttar Pradesh

Ans-    D

13. Who among the following has decided to step down from the boards of Berkshire Hathaway ?

A- Paul Allen

B- Bill Gates

C- Warren Buffett

D- Elon Musk

Ans-    B

14. Which of the following company has launched the world’s first digital payment solution that does not require internet connectivity ?

A- Lava

B- Micromax

C- Xiaomi

D- Nokia

Ans-    A

15. Which of the following state is observing the ‘Phool Dei festival’ ?

A- Himachal Pradesh

B- Rajasthan

C- Uttarakhand

D- Assam

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *