Today Current Affairs !! 15 & 16 February 2020
Share

1. Who was recently appointed as the new Finance Secretary of India ?

A- Ajay Narayan Jha

B- Rajiv Kumar

C- Debasish Panda

D- Mandeep Kour

Ans-    C

2. The Government will organise a “National Organic Food Festival” for Women entrepreneurs in  ___ ?

A- New Delhi

B- Mumbai

C- Pune

D- Hyderabad

Ans-   A

3. Who among the Following Indian-origin UK Minister will lead the UN climate Summit ?

A- Debashis Panda

B- Rajkumar

C- Alok Sharma

D- Usha Thapa

Ans-   C

4. As of 2020, Which Indian Telecom operator is the Second most Valuable mobile operator in Asia ?

A- Jio

B- Bharti Airtel

C- Vodafone Idea

D- BSNL

Ans-   B

5. Rajiv Bansal has been appointed as chairman & managing Director of Which Indian Airline ?

A- IndiGo

B- Spice Jet

C- Vistara

D- Air India

Ans-    D

6. Recently, Which of the Following State Governments has announced five-day working week for its employees ?

A- Haryana

B- Maharashtra

C- Uttar Pradesh

D- Assam

Ans-    B

7. Who among the Following has been appointed as the Director of Cricket of the United Arab Emirates ?

A- Akshat Patil

B- Rohan Shaw

C- Robin Singh

D- Abhinav Raj

Ans-    C

8. Due to Coronavirus, The Economist Intelligence Unit has revised its global growth forecast for 2020 to ___ ?

A- 1.8%

B- 2.0%

C- 2.2%

D- 2.4 %

Ans-    C

9. Recently, Wendell Rodricks Passed away. He was a famous ___ ?

A- Politician

B- Journalist

C- Fashion Designer

D- Freedom Fighter

Ans-   C

10. Which of the following Indian state will host the 13th COP on Conservation of Migratory Species of wild animals ?

A- Gujarat

B- Maharashtra

C- Assam

D- Tamil Nadu

Ans-    A

11. SAMPRITI-IX is a joint military exercise between India and ________.

A- Japan

B- Sri Lanka

C- Nepal

D- Bangladesh

Ans-   D

12. Which of the following Indian state has recently observed the seed sowing festival ‘Lui-Ngai-Ni’ ?

A- Meghalay

B- Manipur

C- Kerala

D- Odisha

Ans-    B

13. The Prime Minister unveiled the tallest statue of Pt Deendayal Upadhyaya in ________.

A- Meerut

B- Gorakhpur

C- Chandauli

D- Lucknow

Ans-    C

14. The Aam Aadmi Party convener Arvind Kejriwal took oath as Chief Minister of Delhi for the _______ time.

A- 4th

B- 3rd

C- 2nd

D- 1st

Ans-    B

15. Who among the following has become the second richest man in India after Mukesh Ambani ?

A- Shiv Nadar

B- Gautam Adani

C- Radhakishan Damani

D- Lakshmi Mittal

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *