Today Current Affairs !! 14 September 2019 !!
Share
 
                                        TODAY CURRENT AFFAIRS 

1. Ronaldo Laitonjam is associated to which sports?

  1. Hockey
  2. Boxing
  3. Football
  4. Cycling

Ans:- D


2. NITI Ayog has selected which company to set up India’s first digital capability centre?

  1. Google
  2. Microsoft
  3. Reliance
  4. McKinsey

Ans :- D


3. Who is the author of the book ‘Savarkar: Echoes from a forgotten past ‘?

  1. Romila Thapar
  2. Vikram Sampath
  3. Irfan Habib
  4. Ramachandra Guha

Ans:- B


4. India’s 2nd riverine multi modal terminal (MMT) in built on which river?

  1. Ganga
  2. Yamuna
  3. Brahmaputra
  4. Godavari

Ans:- A


5. Which Indian diplomat has been bestowed the UAE’s First Class Order of Zayed II award?

  1. Raveesh Kumar
  2. Navdeep Suri
  3. Rahi Masoom
  4. Syed Akbaruddin

Ans:-B


6. Which country has won the ‘Best Video’ award for the Asia & Pacific Region in the UNWTO Tourism Video Competition 2019?

 A. Malaysia

 B. Sri Lanka

 C. Thailand

 D. India

Ans :- D


7. Which country has begun exporting bulletproof jackets to over 100 countries?

 A.India

 B. Bangladesh

 C. France

 D. Japan

Ans :- A


8. Which state’s Chief Minister recently announced to implement the odd-even scheme from November 4 to 15?

A. Haryana

B.  Uttar Pradesh

C. Delhi

 D.Gujarat

Ans:- C


9. Which country has terminated robot ‘Fedor’ after admitting he could not replace astronauts on spacewalks?

 A. USA

 B. Russia

 C. China

 D. Israel

Ans:-B


 10. Which state government has announced the first agricultural export policy to double the income of farmers?

 A. Uttar Pradesh

 B. Rajasthan

 C. Madhya Pradesh

 D. Andhra Pradesh

Ans:- A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *