Today Current Affairs !! 14 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. Who Claimed the silver medal in men’s 10m air pistol event to continue India’s surge at the 14th Asian Championship in Doha in November 2019?

  1. Anish Bhanwala
  2. Shardul vihan
  3. Saurabh Chaudhary
  4. Gagan Narang

Ans:- C

2. Who has won India’s second gold defending his World Para AthlecticsChampionship title in the men’s F46 javelin throw event Dubai in November 2019?

  1. Amit Kumar Saroha
  2. Sundar5 Singh gurjar
  3. Varun singh Bhati
  4. Ajay Thakur

Ans:- B

3. In November 2019, Justice Sanjay Karol was sworn in as the Chief Justice of _______ High Court.

  1. Andhra Pradesh
  2. Patna
  3. Chhattisgarh
  4. Gujarat

Ans :- B

4. The fifth Edition of International Film Festival of India (IFFI) will showcase eight movies from_____ which is Country of focus for the year 2019.

  1. Australia
  2. Russia
  3. South korea
  4. Japan

Ans :- B

5. Who was awarded the George Schaller Lifetime award in Wildlife Conservation Sciencefor his contribution to the field of conservation in November 2019?

  1. Dinesh Mohan
  2. Avinash Agarwal
  3. Ullas Karanth
  4. Ashok Pandey

Ans:- C

6. Recently Dhrupad vocalist Ramakant Gundecha passed away. He was awarded the Padma Shri in ________.

  1. 2008
  2. 2010
  3. 2012
  4. 2014

Ans:- C

7. With which country will India conduct the first-ever join tri-service exercise named INDRA 2019?

  1. Russia
  2. USA
  3. Japan
  4. China

Ans:- A

8. In November 2019, President’s rule has been imposed in_____.

  1. Karnataka
  2. Maharashtra
  3. Kerala
  4. Telangana

Ans :- B

9. What is the rank of virat kohil in the ICC ODI Player Ranking for batsment released in November 2019?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ans:- A

10. Which State will felicitated the top ten GST payers in each in each district and at the state level?

  1. Madhya Pradesh
  2. Punjab
  3. Gujarat
  4. Uttar Pradesh

Ans:- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *