Today Current Affairs | 14 June 2020
Share

1.World Blood Donor Day is observed every year on _______.

A- 11 June

B- 12 June

C- 13 June

D- 14 June

Ans-    D

2. Which Country has announced the remaining of One of its Roads after the Name of ‘Guru Nanak’ ?

A- Israel 

B- USA

C- Britain 

D- Srilanka 

Ans-    C

3. Deforestation hits a record high level in five years in the Amazon rainforest. Which of the following countries is not a part of Amazon rainforest?

A- Brazil 

B- Colombia 

C- Peru

D- Ethiopia 

Ans-    D

4. Which State gave the status of ‘Corona yodhao’ to the disabled Anganwadi Workers ?

A- Chhatisgarh 

B- Uttar Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    C

5. Which of the following country has decided to scrutinize the Muse-Mandalay railway project?

A- Myanmar 

B- China 

C- Indonesia 

D- Kazakhstan 

Ans-    A

6. Limpiyadhura is a disputed territory between India and ______.

A- China 

B- Nepal 

C- Bhutan 

D- Bangladesh 

Ans-    B

7. Which State has become the First State to get ISO Certificate for Hostels ?

A- Rajasthan 

B- Andhra Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Odisha 

Ans-    D

8. Recently, government has launched a portal named as ______ for the healthcare supply chain?

A- AarogyaPath

B- Shaksham

C- Sugam

D- Sachet 

Ans-    A

9. Grand Anicut Dam is in _______.

A- Karnataka 

B- Rajasthan 

C- Maharashtra 

D- Tamil Nadu 

Ans-    D

10. GMR Airports Ltd has signed a MoU for construction of a greenfield international airport at Bhogapuram in _______.

A- Jharkhand 

B- Andhra Pradesh 

C- Telangana 

D- Maharashtra 

Ans-    B

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *