Today Current Affairs | 14 July 2020
Share

1.Bastille Day or National Day of France is observed every year on ________.

A- 13 July 

B- 14 July

C- 11 July

D- 12 July 

Ans-    B

2. Which State Government will start the ‘Roko Toko’ campaign ?

A- Haryana 

B- Uttar Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Rajasthan 

Ans-    C

3. Which of the following country has dropped out India from its 628-kilometre railway line project amid China’s multi-billion dollar deal?

A- Iran 

B- Nepal 

C- Bangladesh 

D- Afghanistan 

Ans-    A

4. Who has won the Styrian Grand Prix 2020 race

A- Walteri Bottas

B- Charles Lechler

C- Lando Norris 

D- Louis Hamilton 

Ans-    D

5. Sikkim observed the 206th birth anniversary of Adikavi Bhanu Bhakta Acharya. He was a famous ________.

A- Doctor 

B- Poet

C- Social Activist 

D- Ruler of Sikkim 

Ans-    B

6. Visa has recently partnered with which of the following bank for rolling out Visa Secure for e-commerce?

A- Yes Bank 

B- ICICI Bank 

C- Federal Bank 

D- IDBI Bank 

Ans-    C

7. In Which Country India has become the second largest Country to invest Through FDI ?

A- Britain 

B- Russia 

C- China 

D- America 

Ans-   A

8. Recently, Dr. Vidhu P. Nair has been appointed as India’s next Ambassador to Turkmenistan. What is the capital of Turkmenistan?

A- Nur-Sultan

B- Ashgabat 

C- Tashkent 

D- Baku

Ans-    B

9. Which of the following state has won the “Elites Excellence Awards -2020” at “Elite India Transformation Summit”?

A- Uttar Pradesh 

B- Telangana 

– Andhra Pradesh 

D- Chhattisgarh 

Ans-    D

10. Who among the following is the author of the book ‘A Song of India’?

A- Arundhati Roy

B- Salman Rushdie

C- Ruskin Bond

D- Vikram Seth

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *