Today Current Affairs || 14 April 2020
Share

1.World Chagas Disease Day is observed every year on ________.

A- 14 April 

B- 13 April 

C- 12 April 

D- 11 April 

Ans-   A

2. Which State Government launched ‘Food Bank’ initiative to help the needy ?

A- Madhya Pradesh 

B- Kerala 

C- West Bengal 

D- Manipur 

Ans-   D

3. Indian Army observes Siachen Day every year on ________.

A- 11 April 

B- 12 April 

C- 13 April 

D- 14 April 

Ans-   C

4. In what name did the Ministry of Human Resource Development launch a web portal ?

A- MUKTI

B- YUKTI

C- BHAKTI

D- SHAKTI 

Ans-   B

5. Prime Minister Narendra Modi announced the extension of lockdown till ________.

A- 03 May

B- 02 May

C- 01 May

D- 30 April 

Ans-    A

6. Recently, e-NAM portal completed four years of implementation. e-NAM is related to ________.

A- Pension Distribution 

B- LPG Distribution 

C- Student Scholarship 

D- Agriculture 

Ans-    D

7. In March 2020. Retail inflation stood at _________.

A- 5.67%

B- 5.91%

C- 6.76%

D- 7.87%

Ans-    B

8. Which State Government will start testing COVID-19 for patients with plasma theory ?

A- Kerala 

B- Rajasthan 

C- Gujarat 

D- Delhi 

Ans-    A

9. Which of the following has launched ‘Nearby Spot’ to help users find local stores selling essentials ?

A- Flipkart 

B- PhonePe 

C- Paytm 

D- Google Pay

Ans-    D

10. Recently, KP Dhal Samata passed away. He was a/an ________.

A- Journalist 

B- Painter 

C- Army Officer 

D- Industrialist 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *