Today Current Affairs !! 13 September 2019
Share

      TODAY CURRENT AFFAIRS

ODISHAFREEJOB

1. Which among the following has been appointed as the principal secretary to Prime Minister with the effect from 11th September 2019?

  1. Sashikant Sharma
  2. PK Mishra
  3. Pradeep Kumar Sinha
  4. Ambitabh Kant

Ans :- B

2. Where did PM Naredra Modi launched Swachhata Seva SHS 2019 ?

  1. Mathura
  2. Agra
  3. Chennai
  4. Indore

Ans :-A

3. Gurugram traffic police have tide up with which company for real-time traffic updates /

  1. IBM
  2. Microsoft
  3. Google
  4. Facebook

Ans :- C

4. Where did Kerala set up India first international women trade centre (iWTC) in consonance with the united Nation sustainable development?

  1. Trivandrum
  2. Kozhikode
  3. Thrissur
  4. Kollam

  Ans:- B

5. In December 2019 deffence minister Rajnath Singh  is set to receive the first of 36 Rafale fihter jets in________.

  1. Ottawa
  2. Paris
  3. Moscow
  4. Algiers

Ans :- B

6. In September 2019 former union minister Bandaru Dattatreya took oath ashe 27th Governor  of ______?

  1. Bihar
  2. Himachal Pradesh
  3. Rajasthan
  4. Gujarat

Ans :- B

7. Which country has recently inaugurated Southeast Asia’s largest solar power farm?

  1. Malaysia
  2. Indonesia
  3. Cambodia
  4. Vietnam

Ans:- D

8. Which Indian personality has been chosen for the 2019 Asia Pacific Golf Hall Of Fame?

  1. Shyam Saren
  2. Deepak Nayyar
  3. Pawan Munjal
  4. Praveen Someshwar

Ans :- C

9. The 22nd edition of UN Committee on CRPD was held at which city?

  1. Geneva
  2. Paris
  3. New York
  4. Berlin

Ans:- A

10. The 22nd edition of UN Committee on CRPD was held at which city?

  1. Haraprashad Das
  2. Radha Mohan Gadnayak
  3. Manashi Pradhan
  4. Pradeep Dash

Ans:- D

11. Gaurvi Singhvi, who became the world’s youngest open water swimmer to cross the English Channel, is from which of the following state?

  1. Rajasthan
  2. Maharashtra
  3. Kerala
  4. Tamil Nadu

Ans:- A

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *