Today Current Affairs !! 13 October 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK 

1. The first-ever National Hindi Science writers conference has started in which city?

  1. Jabalpur
  2. New Delhi
  3. Shimla
  4. Lucknow

Ans:- D

2. Who is the author of the book “A Sorrow Beyond Dreams”?

  1. Kazuo Ishiguro
  2. Peter Handke
  3. Olga Tokarczuk
  4. Bob Dylan

Ans:- B

3. Kadri Gopalnath, who passed away recently, was eminent personality in which musical instrument?

  1. Ukulele
  2. Violin
  3. Saxophone
  4. Flute

Ans:-C

4. Which space agency has launched Icon satellite to explore where air meets space?

  1.  ISRO
  2. NASA
  3. JAXA
  4. Roscosmos

Ans:-B

5. The union ministry has launched which Pradhan Mantri Innovative Learning Programme?

  1.  Gemini
  2. Libra
  3. Pisces
  4. Dhruv

Ans:-D

6. What is the name of NASA’s recently launched a satellite to study the ionosphere?
a. PROP
b. ICON
c. MARK
d. ROCK

Ans:-B

7. What is the name of the first person who did spacewalk in 1965 but died recently?
a. Alexei Leonov
b. Fyodor Gorbachov
c. Joseph Huston
d. Mark Elliot

Ans:-A

8. In which country more than 3,000 women watched a football match in the stadium for the first time in nearly 40 years? 
a. Pakistan
b. Iran
c. Nepal
d. Japan

Ans:-B

9. Which bank has recently reduced the marginal cost-based lending rate (MCLR) by 0.05 percent?
a. Dena Bank
b. Punjab National Bank
c. Allahabad Bank
d. Bank of Baroda

Ans:-C

10. Which country has recently deployed additional 3,000 troops to Saudi Arabia?
a. England
b. USA
c. France
d. Germany

Ans:-B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *