Today Current Affairs !! 13 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. Where is the National Education Day observed?

  1. 8 november
  2. 9November
  3. 10 November
  4. 11 November

Ans:- D

2. Which of the following countries hosting 2019 BRICS summit?

  1. Brazil
  2. Russia
  3. India
  4. China

Ans:- A

3. Who among the following won his 10th title and retained his Fuzhou China Open Badminton crown November 2019?

  1. Tien – Chen
  2. Chen Long
  3. Kento Momoto
  4. Lee Chong Wei

Ans:- C

4. Who Secured gold at the 14th Asian Shooting Championship at Doha in November 2019?

  1. Mairaj Ahmad Khan
  2. Angad Vir Singh Bajwa
  3. Manavjit Singh Sandhu
  4. Gagan Narang

Ans:- B

 

5. Recently,Gujarat Government has given its nod to the world’s first CNG teruminal at ______.

  1. Surat
  2. Bhavnagar
  3. jamnagar
  4. Vadodara

Ans:- B

6. Where will the Golden Jubilee of International Film festival of India in November 2019?

  1. Goa
  2. Gujarat
  3. New Delhi
  4. Maharashtra

Ans:- a

7. The ____ th anniversary of first sikh guru and founder of sikkism Guru Nanak Dev being celebrated in November 2019 as Prakash Prav.

  1. 400
  2. 450
  3. 500
  4. 550

Ans:- D

8. When is the Public Services Broadcasting day Celebrated?

  1. 10 November
  2. 11 November
  3. 12 November
  4. 13 November

Ans:-  C

9. Recently the president of Bolivia _______ has resigned ami9d turmoil following his dispute re-election in October 2019.

  1. Evo Morales
  2. Nicolas Maduro
  3. Raul Castro
  4. Vladimir Putin

Ans:- A

10. What is the rank of India fast bowler Deepak Chahar in the latest ICC T20 ranking for bowler, released in November 2019?

  1. 26
  2. 38
  3. 42
  4. 58

Ans:- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *