Today Current Affairs | 13 May 2020
Share

1.WHO has recently warned countries for reopening of their economies without setting up strong contact tracing. WHO is headquartered in _________.

A- New York 

B- Geneva 

C- Zurich 

D- Paris 

Ans-    B

2. Deepa Malik announces retirement, which Sports is Related to her ?

A- Shooting 

B- Boxer 

C- Wrestler 

D- Para Athlete 

Ans-   D

3. Recently, PM Modi has announced a special economic package worth _________ to kick-start the economy.

A- Rs 10 lakh Crore 

B- Rs 15 lakh Crore 

C- Rs 20 lakh Crore 

D- Rs 25 lakh Crore 

Ans-    C

4. Which State Government Started the Country’s first FIR at Your doorstep ?

A- West Bengal 

B- Madhya Pradesh 

C- Andhra Pradesh 

D- Chhattisgarh 

Ans-    B

5. Recently, Which of the following state postal departments has created a record of reaching the maximum number of persons in a single day to provide cash at doorstep?

A- Gujarat 

B- Madhya Pradesh 

C- Uttar Pradesh 

D- Rajasthan 

Ans-   C

6. Recently which of the following automobile company in partnership with Sundaram Medical Foundation and IIT-M develop low-cost, automated respiratory assists  ‘The Sundaram Ventago’?

A- TATA Motors 

B- Maruti Suzuki 

C- Ashok Leyland

D- TVS Group 

Ans-   D

7. Which Country won the FIDE Chess.Com Online Nationals Cup ?

A- China 

B- America 

C- Japan 

D- India 

Ans-    A

8. Who among the following has been appointed the new chairman of the Central Board of Secondary Education (CBSE)?

A- Rajeev Garg

B- Manoj Ahuja

C- Anju Anand

D- Aman Shrivastav 

Ans-   B

9. Sports Authority of India (SAI) has formed a committee to prepare SOP to resume training post lockdown. Who among the following is the current Director General of SAI?

A- Dharmendra Shastri 

B- Manoj Tyagi 

C- Sandip Pradhan 

D- Vishnu Singh

Ans-   C

10. Recently, Shafique Ansari passed away. He was a famous ________.

A- Actor 

B- Painter 

C- Journalist 

D- Football Player 

Ans-    A

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *